Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Trauma
4.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Dario Argento is ??n van mijn favoriete regisseurs en zijn dochter Asia Argento ??n van mijn favoriete actrices. Trauma behoort niet tot Argento’s grootste meesterwerken (zoals Deep Red en Susperia), maar mag er ook absoluut zijn.

De zestien-jarige Aura (Argento), net ontsnapt uit een psychiatrische inrichting, wordt door David (Rydell) van zelfmoord weerhouden. Veel tijd om elkaar verder te leren kennen hebben ze echter niet, want Aura wordt al snel weer opgepakt door twee mannen en terug gebracht naar haar familie. Hier worden haar ouders na een s?ance allebei van hoofd ontdaan door een mysterieuze moordenaar. Aura en David ontmoeten elkaar weer en terwijl de moordenaar vrolijk verder gaat met hoofden afzagen, gaan ze op onderzoek uit.

Het is weer typisch Dario Argento. We zien iets dat niet is wat het lijkt en komen terecht in een bizarre puzzel waarin we alles wat Argento zo’n fenomenale regisseur maakt, terugvinden. Prachtige shots en de definitie van het woord ‘stijl’.
Maar deze keer krijgen we ook nog een liefdesverhaal kado. En nog een sterk, realistisch liefdesverhaal ook.
De acteurs doen hun werk uitstekend, vooral Argento en Rydell blinken uit en ik voelde absoluut sympathie voor hun karakters.

Al met al een zeer geslaage horrorfilm met een goed script, uitstekende acteerprestaties en geweldige regie. Vooral voor fans van vader en dochter Argento een aanrader.

Over de auteur

avatar

Laat een antwoord achter