Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Wes Craven’s New Nightmare

Wes Craven's New Nightmare
2.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

In alweer deeltje 7 uit de A Nightmare on Elmstreet reeks is Freddy terug van weggeweest nadat hij in Freddy’s Dead: The Final Nightmare voorgoed van het doek leek te verdwijnen.Echter, waarom zouden we een succesvol horroricon laten sterven wanneer er nog genoeg centjes uit de toch al niet zo goed gevulde portemonnee van vele horrorfans te persen valt.Daarom nam Wes Craven de regie ditmaal weer in handen om Freddy weer te laten schitteren in Wes Craven’s New Nightmare.

Zoals gewoonlijk wijkt men niet van de bekende formule af.Echter ditmaal worden de regisseur en acteurs in hun dromen geteisterd door Freddy.Vooral Heather langenkamp de vrouw die de rol van Nancy vertolkte in deel 1 en 3 word geteisterd door Krueger en zal om zichzelf en haar zoontje Dylan te beschermen aan het einde de confrontatie aan moeten gaan met Fred himself….

Alhoewel men van New Nightmare een goede films en vervolg probeerde te maken is dat jammer genoeg mislukt.Om te beginnen komt het geheel traag op gang en is Freddy op de achtergrond belandt als bijfiguur en spelen Heather en Englund een hoofdrol.Daarnaast komt hij slechts enkele malen op het beeld terwijl ik Freddy graag meerdere malen had zien opkomen.

Zoals in de realiteit is Freddy een bekent icon geworden en schittert hij op t-shirts, posters, bekers en zelfs snoep en onderbroekken dragen het gezicht van Krueger.Inplaats van de angstaanjagende man die hij in deel 1 was is hij langzaam een humoristische horror-icon geworden die meerdere keren eerder lachwekkend overkomt dan eng.Last but not least worden enkele dingen die in de eerste delen voorkwamen herhaald zoals bijv. de telefoon die in een tong veranderd.Erg saai en ongeinspireerd.

Echter ik probeer hier niet alles in de grond te boren want gelukkig kun je soms rekenen op leuke scenes die gepaard gaan met goed verzorgde specials effects zoals wanneer de kinderoppas van Dylan door Freddy al bloedend over het plafond word getrokken.

Jammer genoeg moet ik concluderen dat Wes Craven’s New Nightmare teleurstelt op vele vlakken zoals het traage begin en het feit dat Freddy slecht enkele malen op het toneel verschijnt.Het concept word uitgemolken zonder enige originaliteit of vernieuwing en dat is eerlijk gezegd doodzonde.Is Freddy dan toch dood…..???

Over de auteur

avatar

22 reacties

 1. avatar
  engeltje

  Het idee van de film is wel leuk, maar freddy is zoooooo slecht gemaakt. Wel vreemd als je ziet hoe goed ie is als het nog Englund verkleed is bij die talkshow. Heeft wel enkele leuke geintjes, zoals het stukje waar heather zegt dat ieder kind freddy kent, hij is net als de kerstman 😕 en het gedelte waar englund zegt dat een liefdesfilm niet betekent dat er geen mensen in stukken gedeeld kunnen worden. FF terugkomend op dat freddy is morsdood, de echte Freddy leeft nog. De Nightmare on elmstreet reeks is wel de perfect wraak actie op Fred Kreuger, de jongen die Wes altijd pestte op school

 2. avatar
  engeltje

  Ik lees net dat de herhalingen (zoals die telefoon) erg saai waren, maar dit is juist de bedoeling om heather weer nancy te laten worden. Zo zie je ook haar vader weer nugter rerwijl ie in deel 3 zwaar aan de drank was. Alles vanaf het moment dat de nightmare echt wordt is bedoeld als remake van deel 1

 3. avatar
  Sem

  Voor mij echt ee van de beste delen van de reeks. Het verhaal is heel goed en er zitten zeker wel goede scenes in de film. Ook al is de film qua verhaal heel anders dan de rest van de reeks, toch een hele goede film!

 4. avatar
  stevie

  Ik hoop dat er een nieuwe nightmare film komt !!! ik vind de films echt vet maar ik vind het jammer dat nie alle film gemaakt zijn door Wes craven dat maakt het minder erg jammer!

 5. avatar
  halloween

  wes ceaven heeft mij nog geen enkele keer kunnen schrikken, last house on the left, dracula 2 en nightmare on elm street 1, 3 en 7 zijn domme saaie films. mischien dat last house on the left er nog door kan. maar freddy; wat is daar nu eng aan?

Laat een antwoord achter