Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

What Have They Done To Your Daughters?

What Have They Done To Your Daughters?
3.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Pas op! – bevat spoilers –

Een 15 jaar oud meisje wordt naakt en opgehangen gevonden in een ‘geheime’ kamer die ze eerder had gehuurd. Alle aanwijzingen wijzen op zelfmoord. Maar er klopt iets niet: als het meisje zelfmoord pleegde, waarom zou ze zich dan hebben uitgekleed? Waarom zijn er pagina’s uit haar schoolboeken gescheurd? En wat te denken van het anonieme telefoontje aan de politie?

Vrouwelijk assistent officier van Justitie Stori (nieuw op de baan) zit met veel vragen in haar hoofd. Nadat er een foto van het meisje in de krant wordt gepubliceerd, wordt ze al snel geidentificeerd als Silvia Polvesi. Na het zien van politie videobeelden van een openbaar protest, wordt er onbedoeld onthuld dat Silvia op een andere locatie was op het moment van haar dood. Stori denkt dat het meisje is vermoord. De moordenaar moet Silvia ergens hebben vermoord en vervolgens naar haar ‘geheime’ kamer hebben gebracht. Nu de zaak moord door doodslag is, komt detective Silvestri (prima rol van Cassinelli) aan het bewind.

Na het ondervragen van Silvia’s ouders ontdekt Silvestri dat het meisje niet alleen al contact had met een psycholoog, maar dat de moeder ook een prive-detective had ingehuurd voor haar promiscueze dochter. Echter wanneer Sivia’s privedetective dood (in stukken gehakt!) in z’n kofferbak wordt gevonden, neemt Silvestri contact op met de secretaresse (en minnares/vriendin) van de privedetective. Kon hij op de een of andere manier betrokken zijn bij de dood van Silvia? Ondertussen zit Silvestri met veel vragen en weinig antwoorden, is er een motorrijder in het zwart met een hakbijl die iedereen tot zwijgen brengt die met de politie wil praten. Waarom wil de motorrijder iedereen tot zwijgen brengen? En wie beschermt de motorrijder?

Ik vond Dalamano’s semi-vervolg op het geweldige ‘Solange’ een prima film. Deels actie, deels misdaad/mysterie. Alleen de elementen van het Italiaanse politie subgenre dreigen soms te domineren. Maar door de slordige schoolmeisjes, sfeer van zeer incorrecte politiek en de black gloved slashings die de noodzakelijke dosis rillingen geven is er genoeg giallo voor de liefhebber. Alleen over het einde en het plot van de film heb ik een ‘ik heb nog wat vragen’ gevoel.

Opmerking – Ik heb zo hier en daar wat aanpassingen gemaakt zoadat het wat makkelijker te lezen valt. Ik hoop dat de schrijver dit niet erg vindt.

Over de auteur

avatar

3 reacties

  1. avatar
    Bas

    @lammie: Ik vind dat je een goede recensie hebt gemaakt maar toch wil ik je vragen (als je in het vervolg nog eens een recensie maakt) op een paar punten te letten. Je vergeet vaak na een punt een spatie te zetten. Ook ga je erg diep in op het verhaal (geen probleem, maar sommige dingen vatte ik op als spoilers). Je zou ook iets meer kunnen vertellen over wat je van de film vindt en waarom. Als laatste wil ik je vragen een gestructureerd stuk te schrijven (alinea’s) en minder spreektaal te gebruiken (heb ik dus aangepast). Verder vind ik het erg leuk dat je hier een recensie van hebt gemaakt en heb je mij nieuwsgierig gemaakt!

Laat een antwoord achter