Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Sam Raimi – Century Cam

Sam Raimi, bekend als regisseur van ‘Evil Dead, Evil Dead 2 en Army of Darkness’, heeft een plan om een ‘Century Cam’ op te zetten. Dit houdt in dat er boven alle grote Amerikaanse steden een camera wordt opgehangen, die duizend jaar lang het stedelijke Amerikaanse landschap registreert. Op deze manier wil Raimi zich onsterfelijk maken en blijft hij filmen lang nadat hij er niet meer is.

Hij wil dat een groot netwerk van camera’s telkens één shot, een 24e van een seconde film, elke dag om twaalf uur ‘s middags maakt. De shots worden daarna geleidelijk achter elkaar gezet, hetgeen een chronologische film oplevert van de ontwikkeling van een stad.

Raimi: “Dus je zou Los Angeles kunnen zien groeien. En wie weet komt er over 300 jaar of zo wel een aardbeving of een vloedgolf. En dat heb je dan allemaal vastgelegd op beeld. Behalve natuurgeweld geven de camera’s ook de menselijke heropbouw en vernietiging weer. Kijkers kunnen decennia van verandering in luttele minuten bekijken, zoals de hoofdpersoon in George Pals ‘The Time Machine’.

Over de auteur

avatar

Laat een antwoord achter