Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

 
Ergens eind vorig jaar kwam het nieuws dat er misschien een remake zou komen van The Live, de John Carpenter cult klassieker met Roddy Piper. In de remake zou echter geen plaats zijn voor de beroemde zonnenbril waarmee men de buitenaardse wezens kan herkennen.
 
Nu komt het nieuws dat de film er inderdaad aan zit te komen, maar we mogen het geen remake noemen! Matt Reeves (Cloverfield, Let Me In) is aangenomen om een film te schrijven en te regisseren die is gebaseerd op het korte verhaal 8 O’Clock In The Morning van Ray Nelson, dat de inspiratie vormde voor Carpenters film.
 
De synopsis van het korte verhaal: Als hij de opdracht krijgt om wakker te worden tijdens een hypnose show in een theater wordt vrijwilliger George Nada direct en compleet wakker. Hij ziet de buitenaardse wezens in het publiek, echter vallen ze bij niemand anders op. Ook andere aanwijzingen zijn nu voor hem zichtbaar: Beelden van de buitenaardse wezens op televisies die het publiek in hypnose houden en posters die mensen aansporen om te trouwen en te reproduceren. George weet het publiek te keren tegen de buitenaardse wezens, maar betaald daar wel een prijs voor…
 
De film gaat geproduceerd worden door Eric Newman en Marc Abraham van Strike Entertainment, terwijl Universal Pictures de film gaat distribueren.  Matt Reeves liet weten dat hij een liefhebber is van Carpenters film, maar dat dat meer een satirische blik is op het materiaal en het feit dat we door politici gecontroleerd worden. Reeves ziet echter een psychologische science-fiction film voor zich, een nachtmerie met een gevoel van paranoia.
 
Op welke termijn we de film kunnen verwachten is helaas niet bekend, maar het zal nog wel even duren aangezien Reeves nog met het script moet beginnen. Daarna zal men pas beginnen met de casting…

Over de auteur

avatar

Laat een antwoord achter