Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Alone in the Dark
0.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Alone in the Dark… Iedereen die naast horrorfilms een beetje in de suspensegames zit, weet dat dit de absolute toppers (samen met Resident Evil, zelfde producers) zijn in het genre. Nu, na 12 jaar, eindelijk de eerste film sinds eeuwen, nadat er al verscheidene van Resident Evil uitgekomen zijn… Hoge verwachtingen dus, want het verhaal in de spellen was altijd goed.

Hier zit meteen het eerste hiaat: De film gebruikt een verkapte versie uit AITD4: the New Nightmare. In het spel kan dit ermee door omdat je het zelf ervaart. In de film is dit het meest matig… De verhaallijn is aangepast en daardoor flinterdun. De redelijk indrukwekkende cast (o.a. Christian Slater als Edward Carnby) weet dit gebrek aan verhaal niet goed te maken.

Edward Carnby onderzoekt de moord op zijn vriend en raakt daarbij in strijd met wat rare wezens uit “the World of Darkness”. Spannend. De grafische kant is wel ok: Veel te weinig gore, maar wat er is, ziet er gelikt uit.

Al met al een zeer matige film, hooguit een must-see voor de liefhebbers van de game. Zij worden echter ook teleurgesteld omdat er nauwelijks wat van het niveau terug te vinden is.

Als je je verveelt: Kijk hem dan maar, maar je kan beter je tijd besteden aan het voor de duizendste keer een goede horror die je door en door kent bekijken.

Enige pluspunt: Brute bands op de soundtrack, maar daar hoef je de film niet voor te kijken.

Over de auteur

avatar

5 reacties

  1. avatar
    richard

    wat een kut review!”Edward Carnby onderzoekt de moord op zijn vriend en raakt daarbij in strijd met wat rare wezens uit “the World of Darkness”. Spannend. De grafische kant is wel ok: Veel te weinig gore, maar wat er is, ziet er gelikt uit.”??? waar hebben we het hier over de game of de film? verder heb ik deze film ook gezien (althans tot ik in slaap viel) en die ZUIGT!!! niet aan beginnen dus

Laat een antwoord achter