Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Bay Of Blood, A

Bay Of Blood, A
4.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

In het verhaal van A bay of blood,wordt een rijke gravin die een mooi huis heeft aan een baai,vermoord door haar man. Kort daarop wordt haar man vermoord door een vreemde. Een groep mensen staat elkaar naar het leven om haar erfenis…en dat is dus de baai. Iedereen wil de baai in handen krijgen.

Bay of blood,ook wel Twitch of the death Nerve is een slasher film van Mario Bava uit 1971. Veel mensen zijn van mening dat Friday the 13th door de film van Bava is geinspireerd. Dat kun je ook wel zien aan de ingredienten die sinds F13 normaal werden voor slashers. Tieners die oversekst zijn,volle naakt beelden en naaktzwemmen etc. In Bay of blood alleen geen killer met een masker die niet ‘kapot’ te krijgen is,en het ‘overgebleven meisje’….want in Bay of blood is het van,iedereen jaagt op iedereen (er is geen held).

Dat is misschien wel een nadeel van de film,je hebt geen personages waarvan je wilt die het overleeft. Ze zijn allemaal gedreven door hebzucht. Maar ja…bij Bava gaat het om (zoals vaker) om de mooie plaatjes. De film ziet er dan ook visueel erg mooi uit. Tel daarbij genoeg (hoeveelheid zeg ik niet) mensen op die zijn omgebracht met messen,bijlen,scharen,speren etc. En je hebt een slasher met weinig trage momenten,en met genoeg gore. Eigenlijk gewoon een klassieker die iedere Italiaanse horror fan gezien moet hebben.

Over de auteur

avatar

Laat een antwoord achter