Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Blair Witch Project, The

Blair Witch Project, The
4.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Aangezien ik een voorliefde heb voor het oudere werk (jaren ’20 tot midden jaren ’80) kom ik de laatste jaren niet meer echt toe aan het bekijken van recentere horrorfilms. Eerlijk gezegd laat het meeste van wat er op horrorgebied na de eerste helft van de jaren ’80 verfilmd werd me Siberisch koud. Natuurlijk zijn er uitzonderingen.
The Blair Witch Project is er een van.

Voor de tegenstanders van The Blair Witch, jullie hebben gelijk: de pseudo-documentaire stijl is inderdaad niet nieuw of origineel (de makers van bijvoorbeeld Cannibal Holocaust waren inderdaad al een hele tijd voordien op dit idee gekomen), het “verhaal” stelt misschien niet veel voor en het open einde dat de kijker in het ongewisse laat over wat er nu werkelijk gebeurd is, zal menig kijker een gefrustreerd gevoel opleveren.

Ondanks dit alles ben ik wel degelijk een “voorstander” van de film. Eigenlijk om slechts een reden en dat is het gevoel van dreiging en onbehagen die hij bij me wist op te roepen. Het belangrijkste criterium waar een horrorfilm volgens mij aan hoeft te voldoen is namelijk dat hij angstaanjagend is. Het open einde van de film draagt alleen maar bij aan de angstaanjagende, dreigende en raadselachtige sfeer van de film.
Eindoordeel: een vette 9!

25 reacties

 1. avatar
  patrick

  het is allemaal gefilm…dat zag ik laatst bij i love the 90’s….daar zaten de mensen die de film hebben gespeeld en vertelden dat de hele wereld dacht dat het egt was terwijl het gewoon nep is!

 2. avatar
  esteeka

  goeie film. ook al is het niet nieuw (cannibal holocoust, texas chainsaw) toch is het spannend en de docu-stijl is ook nog niet genoeg gedaan in horror films vindt ik. Mooie review trouwens!

 3. avatar
  psycho

  als de mensen die nog steeds denken dat het echt is even naar boven scrollen, dan HOME aanklikken, dan kom je op de homepagina en daar staat mijn nieuwsbericht over de filmer die in de film ‘dood’ ging.

 4. avatar
  Mimy

  Het is niet echt gebeurd. Ik heb namelijk net nog een paar recente foto’s van de hoofrolspelers gezien, terwijl de film je liet denken dat ze vermoord waren. Ik vind het wel een geweldig goeie film. Dit is een film waar ik echt rillingen van over me rug kreeg. Dit gebeurd niet vaak als ik een thriller kijk tegenwoordig. Alleen begreep ik soms het een en ander niet echt. Vooral het einde is mij een beetje onduidelijk. Maar ik geef het een 8.

 5. avatar
  Vampire Romance

  Sorry.. maar ik blijf het een leuke film vinden.. de 1e keer dat ik hem keek vond ik hem wel saai maarja.. dat komt doordat ik hem keek met iemand die nogal snel bang is dus die hield de hele tijd zijn hande voor mijn ogen whaha.. dus toen heb ik er niet veel van gezien.. maar later toen k em weer keek vons ik em wel leuk =)

 6. avatar
  Ironcrazy2

  dit is persoonlijk mijn fovoriete (horror)film. vooral de eerste keer dat ik hem zag vond ik zeer indrukwekkend. een aparte stijl van filmen maar toch zo eng

Laat een antwoord achter