Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Cherry Falls
2.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Toegeven: een leuk idee is het wel: de seriemoordenaar die in deze film het stadje Cherry Falls uitdunt, heeft het uitsluitend voorzien op maagden. Het is geinig als je in deze film een slet ziet en weet dat ze veilig is, terwijl ze in iedere andere slasher tot de meest voor de hand liggende slachtoffers zou behoren.
Maar het omkeren van ??n van de belangrijkste slasher regels lijdt tot meer komische situaties. Zo weten de ouders van de kinderen in Cherry Falls (je ‘Cherry’ laten vallen is in Amerika overigens een uitdrukking die ‘ontmaagd worden’ betekend) niet zeker of ze hun kroost wel willen vertellen dat alleen zij die het al gedaan hebben zeker zijn van hun leven. Want wat als ze meteen allemaal met elkaar in bed duiken? Maar aan de andere kant, een dood kind is ook niet alles…
Als de tieners toch achter de merkwaardige voorkeur van de moordenaar komen, besluiten ze een grote orgie te organiseren om elkaar levens te redden. Een mooi plan.

Het grootste nadeel van Cherry Falls is iets waar de makers zelf niets aan konden doen. Dat Cherry Falls lang niet zo leuk is als Geoffrey Wright hem bedoeld had, is te wijten aan de censuur. De oorspronkelijke versie zat vol bloed en bloot, de censureerders hakten hier en daar wat in de film en nu is er zelfs tijdens de orgie geen stukje huid dat niet geschikt is voor kinderogen te zien, en de film is niet bloederiger dan Scream. Een misdaad.

En wat blijft er dan over? Humor is er wel, zoals in de hilarische monoloog waarin de grootste slet van de stad een stel maagden in seks onderwijst. Orgasmes kunnen ze wel vegeten, tenzij er met de handen geholpen wordt, legt ze uit.
Maar op het gebied van spanning valt er minder te genieten. Been there, done that, zullen velen denken. Het concept van Cherry Falls is dan wel origineel, maar de uitvoering doet weer denken aan Urban Legend, Valentine etc. Echt eng wordt het niet vaak en Geoffrey Wright’s regie is eigenlijk de prijs die ermee gewonnen werd op het Festival International de Cinemade Catalunya niet waard.

Wel leuk is het om te letten op de soms wat vreemde relaties die de bewoners van Cherry Falls met elkaar hebben. Let op een moeder die met het vriendje van haar dochter flirt, en een vader die soms wel erg close met zijn dochter is. Zit Cherry Falls dan toch vol met ranzige seksbeesten?

Daar hadden we een stuk meer van gezien als de censuur de meeste lol aan Cherry Falls niet had verpest.

Over de auteur

avatar

14 reacties

  1. avatar
    KISSING_DISEASE

    ik vond deze film meer humor dan horror. Oke er zaten ook wat leuke stukjes in, maar dan zou ik je aanraden alleen en die stukjes en het laatste stuk kijken en voor de rest maar doorspoelen 😀

Laat een antwoord achter