Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Dance Of The Dead
3.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Op de dag van het jaarlijkse schoolfeest komen de doden weer tot leven. De enigen die deze naar mensenvlees hunkerende monsters kunnen tegenhouden zijn uitgerekend de losers van de school, zij die geen date voor het bal hadden….

Alles stereotypes van een higschoolfilm zitten in deze film, de sporters, de nerds, de cheerleaders, alto?s en zelfs de harde sportcoach komen voorbij in deze aardige horrorcomedy. Regisseur Gregg Bishop laat de zombies ook gewoon op zoek gaan naar mensenvlees terwijl de humor afkomt van de potentiele slachtoffers.
Er is zeer zeker genoeg gore in de film te zien, van rondvliegende ledematen tot afgescheurde hoofden! De acteurs zijn vrij goed gecast en acteren naar behoren. En er zitten geen twintigers tussen die door moeten gaan voor tieners. Er is een personage waar ze wat mij betreft meer gebruik van hadden mogen maken: de grafdelver aan het begin van de film.

De film begint met een knipoog naar George A. Romero, namelijk op een kerkhof en laat daarna de doden rustig (?) in hun graf liggen totdat het avond wordt. We worden dan geintroduceerd aan onze hoofdrolspelers die het druk hebben met hun voorbereidingen voor het schoolfeest. Maar als ?s avonds de ondoden letterlijk uit hun graf komen vliegen komt de vaart er flink in en blijft de film boeien. De blauwdruk voor deze film was overduidelijk Return Of The Living Dead, maar de film heeft in mijn ogen genoeg eigen smoel voor een eigen publiek, ook voor de durfals onder de niet horrorfans.

Over de auteur

avatar

9 reacties

Laat een antwoord achter