Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Dawn of the Dead (Arrow blu-ray)
4.5Totale score
Waardering gebruiker: (1 Stem)

De V.S. raakt langzaamaan overspoeld door de naar menselijk vlees hunkerende zombies. Vier mensen, een politie agent met zijn vriendin en twee SWAT leden, zoeken hun toevlucht in een winkelcentrum. Ze weten een poosje een veilige omgeving voor zichzelf te creëren, maar helaas zorgen zowel de levenden als de ondoden ervoor dat deze situatie niet lang aanhoud…

“Dawn of the Dead” is naar mijn mening dé zombie klassieker en daarom verdiende ook deze film de ultieme Arrow “fan editie”. Deze editie bevat maar liefst 3 versies van de film. Op de blu-ray staat de bioscoop versie, op de eerste dvd staat de director’s cut en op de tweede dvd staat de Argento cut. Jazeker, deze editie bestaat uit maar liefst 3 discs!

De film zelf vind ik persoonlijk echt geweldig. Allereerst was de cast keuze erg goed gevonden. De cast bestond vooral uit lokale acteurs en allen doen het erg goed. Voor Gaylen Ross was dit bijvoorbeeld haar debuut en vooral voor een debuut zet ze de rol echt goed neer. Daarnaast steelt Ken Foree ook de show. Ik vind hem een erg goede acteur en ook hier laat hij weer zien wat hij in zijn mars heeft. Als laatste wil ik nog mijn lof uitspreken over Scott H. Reiniger. Ook hij zet een prima rol neer en hij doet het ook erg goed als zombie! Wat een geweldig moment uit de film was dat!

De gore en make-up effecten zijn nog niet zo “volwassen” als bij Day of the Dead, maar dat heeft ook wel weer zijn charme. Het ziet er nog steeds erg goed uit voor die tijd en het blijft een plezier om naar te kijken. Savini zelf komt ook nog even voorbij in een leuke cameo. Iets wat zijn affiniteit met het genre maar weer laat zien.
Wat ik het leuke vind aan “Dawn” is dat er maar weinig momenten zijn zonder (zombie) actie. Dit zorgt ervoor dat de film heerlijk kijkt, want je verveelt jezelf als kijker echt geen moment en dat is gewoon geweldig.

Daarnaast is er ook nog aardig wat spanning voelbaar. Dit komt voor een gedeelte ook door de geweldige score van Goblin, die door de jaren heen uitgegroeid is tot één van mijn persoonlijke favoriete horror soundtracks. Het geeft de film gewoon zo’n aparte en soms inderdaad angstaanjagende sfeer!
Ook de locatie speelt een grote rol in de sfeerzetting van de film. Het winkelcentrum zorgt voor een leuke “old school” vibe die ik heel erg kan waarderen. Daarnaast zorgt het toch weer voor het “opgesloten” gevoel dat Romero eigenlijk vanaf Night tot en met Land of the Dead probeerde te creëren.

Ook bevat deze release weer de nodige extra’s waar de fans van kunnen smullen. Zo bevat deze editie de documentaire “The Dead Will Walk” over het maken van deze film en maar liefst twee verschillende audio commentaren, waaronder één met de grootmeesters Romero en Savini. Calum Wadell voegde weer een toffe bijdrage toe in de vorm van een leuk en informatief boekje over de film.

Deze editie is wederom een echte aanrader voor de liefhebbers van deze film. Hij bevat werkelijk alles wat je jezelf als liefhebber maar kan wensen en de kwaliteit van de blu-ray is gewoon weer erg mooi. Deze editie bevat overigens wel Engelse ondertiteling voor de mensen die dat toch wat fijner vinden.

Over de auteur

avatar

Naam: Richard Leeftijd: 21 Woonplaats: Leeuwarden Lid sinds: 2006 Favoriete horrorfilms: Friday the 13th, omdat deze film mijn interesse in het genre gewekt heeft. Verder heb ik niet echt een voorkeur.

Laat een antwoord achter