Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Deliria

Deliria
4.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Eigelijk verbazingwekkend dat van Deliria nog geen review is want deze italiaanse film uit 1987 heeft mij sinds lange tijd eindelijk weer eens op het puntje van mijn stoel gekregen!

Voor de duidelijkheid. Deliria is weinig origineel en regiseur Michele Soavi (De latere regiseur van Dellamorte Dellamore) tapt scheutig uit de bekende vaatjes van Dario Argento, Lamberto Bava maar ook uit die van John Carpenter en andere slasher regiseurs. Niet raar want Michele werkte jaren samen met Bava en Argento, en met de films van deze heren is Deliria dan ook het beste te vergelijken.

Deliria doet dan ook qua stijl, camarastandpunten en montage sterk denken aan de giallo?s van eerder genoemde meesters, maar ook aan dien?s Suspiria, Inferno en Demoni. Maar dan elleen qua stijl want Deliria is wel een overduidelijke after Helloween/Friday 13th slasher.

Het moet gezegd. Ondanks dat Soavi weinig echt origineels in zijn debuutfilm heeft gestopt is de film buitengewoon sfeervol en zeer de moeite waard, zeker voor de Argento fans.

Na een traag begin met volstrekt onnodige idiote dialogen komt de film in een stroomversnelling zodra de eerste dode is gevallen. Met typische ?giallo? special effects krijgen we heel wat gore voorgeschoteld en ook het typische ?slasher? open einde ontbreek niet!

Nog een klein tipje van het verhaal: Een groep theater-acteurs zijn in het theater aan het repeteren nadat uit een nabij gelegen psychiatrische inrichting een psychopaat is ontsnapt, zich in het theater heeft verschanst en alle uitgangen heeft afgesloten. Zoals ik al zei, niets origineels, maar wel een 8 waard! Heerlijk.

Over de auteur

avatar

Laat een antwoord achter