Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Evil Dead

Evil Dead
4.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Eigenlijk zou ik de review heel kort kunnen houden met: Dit is een klassieker en iedereen moet hem gaan zien. Maar goed ik zal jullie er wat meer over vertellen.

Ashley (Bruce Campbell) gaat samen met een aantal vrienden een weekendje doorbrengen in een verlaten boshut diep in het woud. Ze starten een band en wekken een aantal demonen op.

Een eenvoudig verhaal dat meesterlijk wordt verteld in een film die vol zit met de behoorlijke smerige sc?nes, maar wel weer op zo`n wijze gebracht dat het weer heel vermakelijk is. We krijgen behoorlijk wat gore en rare dingen te zien. De Demonen zijn vet gemaakt zeker als je bedenkt wel budget de film te besteden had. De special effects zijn af en toe wat veroudert, maar daarom niet minder vermakelijk.

De film zit goed in mekaar en de regie van Sam Raimi is geweldig. De spanning wordt goed opgebouwd en er wordt af en toe een hele creepy sfeer neergezet. Genieten.

De acteurs zetten hun rollen goed neer (zowel in menselijk als niet menselijke vorm) Bruce Campbell is nog niet de beruchte Ash (wordt hij pas in het tweede deel) maar zet zijn rol sympathiek neer.

Af en toe wat gedateerd, maar daar kijk je zo doorheen. De film koste maar $50.000 en daar hebben ze gewoon een topfilm van gemaakt. Daar kunnen een hele hoop mensen wat van leren. Verplichte kost voor elke horrorfan.

Over de auteur

avatar

37 reacties

 1. avatar
  marty

  Bruce Campbell speelt de hoofdrol en van mij mogen er nog wel een paar delen uitkomen met hem hij is de perfecte antiheld vind ik, deel 2 iets minder wel vermakelijk en deel 3 ik persoonlijk vind het meer een avonturenfilm als horror maar horen alle 3 thuis in het rijtje must see horrors

 2. avatar
  Peter

  Even terug naar horrorgirl16 die de effects van deze film niet goed vond. Toen deze film gemaakt werd hadden jouw ouders jou nog niet verwekt, dus hou dan even je kop dicht en ga naar goede tijden slechte tijden kijken, o.k.

 3. avatar
  Dellamorte

  Een klassieker. As simple as that. De standaard voor een hele rij van vervolgen. De ideale mix van comedy en horror. In t?ch zat er ook nog genoeg gore in. ( de scene met dat potloodje in die enkel..hehe) Zeer goed gebruik van camera’s en schrikeffecten met beperkte middelen. Geeft je tevens een goed idee wat Sam Raimi later met een groter budget kon neerzetten. En….Bruce blijft natuurlijk de beste…HAIL TO THE KING!!!

 4. avatar
  Legioen

  Inderdaad, het is een van mijn grootste vrezen, maar het is nu echt een feit, overal verschijnen nu nieuwsberichten met commentaar van Raimi, die het daadwerkelijk heeft over een REMAKE VAN EVIL DEAD!!… (The horror… the horror…)

 5. avatar
  EvilGina

  Echt een van mijn favoriete horror films heb hem net nog gekeken voor de derde keer hij gaat nooit vervelen =) , ben benieuwd hoe evil dead 4 wordt vast niet zo goed als deze =)

Laat een antwoord achter