Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
From Beyond
4.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Dokter Pretorius is bezig met een nieuw experiment, waarbij hij de pijnappelklier stimuleert, zodat die als nieuw zintuig functioneert. Het experiment werkt en door zijn bevindingen neemt hij een nieuwe dimensie waar, waarin vreemde wezens hem continu omringen. Maar zodra deze wezens de dokter opmerken vallen ze hem aan en komt de dokter om ‘t leven. Dokter Tillinghast (Jeffrey Combs) en de ambitieuze psycholoog McMichaels (Barbara Crampton) stellen een onderzoek in.

Bijzonder verassende H.P. Lovecraft verfilming, die simpelweg gewoon één van de betere verfilmingen kan worden gezien. Het verhaal is heel erg simpel, maar echt prima uitgewerkt tot een anderhalf uur boeiende film. Het plot is prima uitgewerkt, en de acteurs zijn weliswaar niet zo super maar geven zich toch wel 100% voor de zaak. Jeffrey Combs heeft weer een prachtrol, en deze is hem letterlijk op zijn lijf geschreven. De man heeft een bepaalde expressie in zijn gezicht die niemand kan evenaren.

GORE 10/9
Niet een over the top gorefeest, maar het heeft toch wel de nodige goremomenten om de horrorfan mee te bekoren. We zien een onthoofd lijk in het begin van de film, iemand wordt van zijn buik tot aan zijn voeten compleet kaalgevreten, iemand krijgt een vreemd “voorwerp” dwars door zijn arm. Een oog word eruit “gezogen”, Er word een hart opgegeten. En vele slijmerige monsters.

Deze film kan het beste gezien worden als een bezeten vorm van krankzinnigheid, die tot grootse proportie’s kan uitgroeien tot de ondergang van de wereld. En het is ook typisch een moraal van H.P. Lovecraft. Dit is geweldige genrefilm die niet al te eng is, maar vermaken doet hij zeker!.

Over de auteur

avatar

7 reacties

Laat een antwoord achter