Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Hellraiser 3: Hell on Earth

Hellraiser 3: Hell on Earth
4.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Hellraiser 3: Hell on Earth. Tranen van vreugde maar ook van verdriet want je ziet dat de Hellraiser reeks langzaam maar zeker wordt uitgemolken aangezien men duidelijk ziet dat de kwaliteit begint af te nemen.

Tv-reporter Joey Summerhill is getuige van een bizarre dood en besluit dit tot het bot te onderzoeken. Geen goed idee want het spoor leid tot de ‘ Pilar of souls’ en kunstwerk die in bezit is van de rijke en strontverwende nachtclubeigenaar, JP Munroe. In de pilaar huist echter Pinhead, die tot leven komt wanneer JP per ongeluk bloed morst op het beeld. Eenmaal weer in zijn gewoonlijke gedaante probeert pinhead nieuw vlees te zoeken om een geheel nieuw leger van Cenobites in elkaar te knutselen. De enige die dit kan stoppen is Joey en Terri, JP’s ex-vriendin. En daarbij krijgt Joey hulp van Elliot, geest en man die ten prooi viel aan de hel en uiteindelijk werd getransformeerd tot onze bespijkerde vriend: Pinhead.

Het is duidelijk te zien dat men moeite had met het schrijven van een behoorlijk plot want het verhaal laat hier en daar wat steekjes vallen en je krijgt te maken met hier en daar wat plotgaatjes. Een gegeven dat niet voorkwam bij de eerdere delen. Ook het feit dat alles draait om onze bespijkerde maat valt bij niet iedereen in goede aarde die ditmaal want moordlustiger te werk gaat om zo de kijker te amuseren.

Niet dat ik daar problemen mee heb want vooral de slachtpartij in de ‘ Boiler Room’ was erg goed in beeld gebracht, die heel wat geslaagde scenes met zich meebrengt. Het probleem is echter dat pinhead zijn mysterieuze charme deels verliest door deze creativiteit.

Het is wel zo dat de fans en liefhebbers van ‘ blood and gore’ op hun wenken worden bediend want in Hell on Earth word niet zuinig omgegaan met onze favoriete vloeistof. Men heeft daarom geen problemen om menig maal de kijker te trakteren om erg mooi en creatieve in beeld gebrachte scenes waar de slachtoffers van pinhead en zijn Cenobites het moeten bezuren.

Over Cenobites gesproken, deze zijn ook met veel gevoel voor detail in beeld gebracht. Zo maak je kennis met CD en Camerahead die visueel de show weten te stelen door de kostuums, make-up en originaliteit. Ook Pinhead doet niet onder voor zijn eerdere verschijningen en zijn one-liners zoals
“This is my body. This is my blood. Happy are they who come to my supper.” zijn meesterlijk. Zoals gewoonlijk zijn de acteerprestaties van Doug Bradley als Pinhead helemaal in orde al stelt ditmaal de overige cast teleur zoals Joey die maar magertjes acteert.

Daarom kan men Hell on Earth van twee kanten bekijken. Van de ene zijde als een kritisch persoon die allergisch is voor vervolgens en met afkeer Hell on Earth zal afkijken, of als iemand die de reeks een warm hart toedracht en al tevreden is met een goede verschijning van Pinhead en zijn macabere vrienden. Ik kies voor het laatste en kon me dan ook goed vermaken met dit deel. En al stellen sommige punten naar mijn mening wat teleur, Ik neem deze dingen voor deze maal voor lief zodat ook Hell on Earth net zoals de voorgaande delen een lach op mijn gezicht weet te toveren…

Over de auteur

avatar

13 reacties

  1. avatar
    sander(witbruintje)

    Als yoanna op een gegeven moment tegen doc zegt.Channal 12 zapt de dc en zie je even een flits van de naam anthony hickox

Laat een antwoord achter