Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Hills Have Eyes, The (2006)

Hills Have Eyes, The (2006)
4.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Een Amerikaanse familie reist door de woestijn als ze autopech krijgen. Ze worden binnen een mum van tijd aangevallen door gemuteerde, misvormde kannibalen. Ze moeten vechten voor hun leven, als ze willen overleven…

ACTEEWERK
Emilie DeRavin en Vinessa Shaw zijn twee
van de mooiste meiden op de aardbol, en ze kunnen ook nog eens acteren. Aaron Stanford doet het goed in zijn rol van Doug, die richting het einde zijn verstand compleet verloren lijkt te zijn. Kathleen Quinlan, Robert Joy (Lizard, een van de maniakken), en Ted Levine zijn natuurlijk goede acteurs en allen al langer in het vak. Goed, heel goed gespeeld.

GORE
Een bijl door het hoofd, hoofd word erafgeknald met een shotgun, een kogel door het hoofd, een schroevendraaier door het been, vele doorboringen, een vlag door de nek, armen, benen en andere ledematen worden afgehakt, een pikhouweel door het hoofd en meer.

CONCLUSIE
The Hills Have Eyes was een van de vele goede horrofilms van dit jaar, naar mijn mening. Hoewel het een remake is, heeft Alexandre Aja, de maker van de nu al klassieker HAUTE TENSION, bewezen een steengoede regisseur te zijn
want hij heeft van een remake iets origineels gemaakt.

Bloed, gore en ledematen zijn volop aanwezig in dergelijke mate, dat ik me soms toch wel afvroeg hoe hij door de Amerikaanse filmkeuring is gekomen. Shotguns, pikhouwelen, de amerikaanse vlag, schroevendraaiers en bijlen worden allen als wapens gebruikt, met de nodige bloederige gevolgen.

Maar gore is niet alles wat deze te bieden heeft, want net als Haute Tension is Hills Have Eyes bloedig, maar toch heel spannend en eng. Er zitten zeker gruwelijke stukken tussen, zoals de eerste aanval in de camper, die is bloedstollend. Of als een van de personages opgesloten word in een zogenaamde ‘kast der ledematen’….

The Descent, Devils Rejects, Hostel, Saw 1 + 2, Land of the Dead, Creep en natuurlijk Haute Tension zijn de besten van de afgelopen jaren, alhoewel The Hills Have Eyes zeker een van de besten uit zelfs dat lijstje is. Je MOET HEM ECHT GAAN ZIEN, JE KRIJGT ER GEEN SPIJT VAN!!!!

Over de auteur

avatar

18 reacties

 1. avatar
  Jigsaw

  Ik ben volledig akkoord met het rijtje van Bo Senden van favoriete horrorfilms, alleen Hostel vond ik een teleurstelling, de trailer had me veel meer hoop gegeven op gore, maar zoals vaak het geval is, gaf de trailer reeds alle goeie gorescenes weg, waardoor de film voor mij herleid werd tot een zoveelste teenhorrormovie

 2. avatar
  jef0502

  Alexandre Aja is een heel straffe vent. Fantastisch regisseur en horror liefhebber = genre specialist. Lang geleden dat er een regisseur was die zo goed weet wat z’n publiek wil, en die ook het talent heeft om dit te geven.

 3. avatar
  griezelfan

  Ik vond deze toch wel goed, hij is lekker gemeen, smerig, en eng. Die kannibalen zijn echt bruut.. En hij is goed opgebouwd. Goede horrorfilm.rnIk verander nogal vaak van mening. Ik geef ‘m een 8

Laat een antwoord achter