Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
House
3.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Schrijver/regisseur Fred Dekker kwam ooit met een idee voor een horrorfilm: “A guy goes into a house at the beginning?at the end, he comes out and in between is the scariest shit I could ever think of.”
En House, de toepasselijke titel die Dekker zijn idee meegaf, was geboren. Het project werd echter niet afgemaakt door Dekker, maar door zijn vriend en collega Ethan Wiley (verantwoordelijk voor het script) en regisseur Steve Miner.

Nu, House is niet bepaald een film geworden vol met ‘the scariest shit I could ever think of’. Het werd een vrolijke horrorkomedie die slechts bij vlagen eng is. Kippenvel zal het niet veroorzaken.
Wat niet wegneemt dat ‘House’ zeer vermakelijk is. Het is een creatieve spookhuisfilm die de liefhebber van een avondje hersenloos vermaak zeker zal plezieren. Het verhaal is niet bijzonder en het ontbreekt hier en daar aan logica, maar het is en blijft, hoe zondig ook, leuk om te kijken. En, zoals een oud horror.nl gezegde luidt: het missen van logica is niet verkeerd maar wel vreemd.
En met vreemdheid is ook niets mis.

Ik twijfel er niet aan dat William Kat lol had in zijn rol als slachtoffer van de perikelen van het spookhuis. Hij is uitstekend bezig, net als de rest van de cast, dus daar zal het in ieder geval niet aan liggen. Ook de leuke gore effecten en sfeervolle regie ontbreken niet, maar toch… er mist hier iets.

‘House’ vermaakt, maar niet meer dan dat. Echte angst zal de geharde horrorfan niet voelen. En dat is jammer. Misschien is het dat ik mijn horror liever angstaanjagend opgediend krijg dan grappig, maar deze film heeft mij niet 100% weten te plezieren. Leuk voer voor de horrorkomediefans maar daar blijft het dan ook bij.

Over de auteur

avatar

19 reacties

  1. avatar
    Azazel

    ja, ok. ik heb de film wel gezien, maar dat wil niet zeggen dat iedereen hier die gezien heeft. wat gebeurt er tijdens het verhaal? maar je hebt gelijk: hij is niet eng. en welke schrijver verzint nu eerst de titel? het enige enge stuk is als hij iets hoort en naar boven gaat. maar toch is het een h??l goeie preview

Laat een antwoord achter