Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Jason goes to hell: The final friday
2.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Steun en kreun, dat is de gedachte die door mijn hoofd zoeft tijdens het kijken van het 9e deel uit de Friday the 13th reeks.

Omdat de reeks na 8 delen blijkbaar weer eens iets nieuws nodig had, hebben de makers van JGTH geprobeerd om Jason eens van een andere kant te laten zien, dat is nog niet eens een slecht idee, maar om dan gelijk maar een soort alien van Jason te maken, dat gaat mij toch echt te ver.

Zoals gewoonlijk is een jonge vrouw op weg naar Crystal lake, om daar in een totaal afgelegen hutje te gaan kamperen. Natuurlijk komt er van kamperen niks terecht, want voor de vrouw ook nog maar een bad kan nemen, rent zij schaars gekleed door de omringende bossen, achtervolgt door een luid stampende en grommende Jason Voorhees.

Tot mijn grootse verrassing krijgt JGTH opeens een grote wending, en is het al gauw gedaan met de killing spree van onze gemaskerde vriend, want blijkbaar is het plaatselijke politie corps eindelijk eens wakker geworden, en stopt het schrikbewind van Jason met een (letterlijk en figuurlijk) knallend einde. Maar om nou te zeggen dat Jason echt dood is… precies, dat was al te verwachten.

De boven beschreven scene was de beste van de hele film, en het niveau van de film gaat dan ook flink neerwaarts na Jason’s ‘dood’. De film is nu een aaneenloping van bodysnatchings die natuurlijk door Jason worden uitgevoerd. Uiteraard moet er tussen al dat bloed en overige gore een verhaal passen, en daarom heeft Jason ineens een zus, die haar hele leven al in Crystal lake heeft gewoond, maar nog nooit van Jason heeft gehoord, hmm… volgens mij is dat verhaal niet helemaal waterdicht…

Goed, om het voor degenen die de film nog moeten zien niet geheel te verpesten, en omdat ik eigenlijk niet meer woorden aan deze recensie vies wil maken, zal ik over de film niks meer verklappen, en het maar gewoon op een vermakelijk filmpje houden, die wel thuis hoort in elke Friday the 13th collectie, maar toch echt op een 9e plaats hoort.

(Tip: Let even op de scene dat Jason’s lichaam in het mortuarium wordt binnengebracht. De dokter moet door een veiligheidscontrole, en die wordt uitgevoerd door niemand minder dan… juist, Jason’s lichamelijke vader; Kane Hodder)

Over de auteur

avatar

21 reacties

  1. avatar
    Bas

    Marktplaats denk ik niet. Ebay heb je denk ik inderdaad een grotere kans. Het nadeel van Ebay vind ik echter dat het niet zo betrouwbaar is. Of is het wel betrouwbaar? Ik heb er weinig ervaring mee.

  2. avatar
    frieza

    het begin idd heel goed van de film net als het einde maar het moment dat jason ontploft en verder gaat in andere lichamen vind ik zwaar niks daarom het laagste cijfer wat ik geef op deze site een 2

Laat een antwoord achter