Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Jaws 1

Jaws 1
4.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Of de Jaws serie inderdaad echt onder de Horrorfilms gerekend zal worden is maar de vraag. Maar is het een rampenfilm (Ik vind een paar doodgebeten zwemmers niet zo’n ramp) of een dierenfilm of een spectakelfilm? Het is wat moeilijk in te delen en ik vind de film toch redelijk wat horror aspecten hebben, vandaar dat ik hem toch wil behandelen.

Het is een van de meest bezochte films van die tijd. Ik herinner me de rijen voor de bioscoop, die waren er enkel ook zo voor de films Grease en Saterday Night Fever. Hij was dan ook een van de gruwelijkste voor mijn leeftijd toen en ik heb daarna nooit meer fijn in zee gezwommen! De film begint ontzettend subtiel en gaat daarna in hoog tempo verder. Iedereen die de film gezien heeft, kan zich de muziek herinneren wanneer er iemand gebeten gaat worden: Tadada… Tadada… Tadadadada… Tadadadadadadada en daarna een hoop gegil….
Natuurlijk is het door de hand van meester steven Spielberg een film geworden van hoge kwaliteit op acteerniveau, special effects en verhaalopbouw.

Het verhaal: Een jonge vrouw loopt van een strandfeest weg om wat afkoeling te zoeken in het zeewater. de muziek begint, de vrouw wordt opgegeten en de roltiteling begint. De film begint daarna opnieuw als een jongetje een arm vind op het strand. WEr wordt onderzocht waar die arm vandaan komt en volgens de anatoom pathaloog is de arm door een haai afgebeten. De tandafdruk is echter wel heel groot. Inmiddels worden nog meer argeloze zwemmers geconsumeerd en de plaatselijk politie wil graag het strand preventief afsluiten. De burgemeester vind het flauwekul, zo’n grote haaien bestaan niet en bovendien eten ze geen mensen. Verder staat het drukke toeristenseizoen voor de deur en kan de commercie zich een strandsluiting niet veroorloven! Een prachtig rampscenario dus. Er vallen veel dooien voor de beste burgervader inziet dat zijn beslissing wat stom was. Maar het is te laat, de haai moord maar door. Uiteindelijk gaan onze dappere helden de haai met allerlei primitieve wapens, die niet echt schijnen te werken, de haai met gevaar voor eigen leven te lijf. Niet iedereen overleefd dit geknoeid maar het eind is dan toch bevredigend.

Over de auteur

avatar

27 reacties

 1. avatar
  ard

  naar mijn mening is dit echt een zeer goeie film en valt volgens mij toch meer onder horror dan onder rampenfilms. Hij bevat toch wat goeie schrik momenten en is zeker een aanrader

 2. avatar
  Anneke

  deel 5 zou gebazeerdt zijn op ware feiten brrrrr, kan je voorstellen aangevallen worden door een echte haai? brrr, mijn nicht is eens aangevallen door een haai tijdens vakantie in Australi?. ze heeft een lelijk lidteken nu op haar been en durft nooit meer in zee brrrr, eng he, ik denk niet dat ik naar jaws 5 ga kijken, veels te eng voor mij, brrrrrrrrrr

 3. avatar
  hatseflats

  Een sterke thriller met zeker genoeg horror aspecten zoals de reviewer ook zegt. En toen kwam deel 2, mooie film (op alle scenes met de haai na), en alle films daarna w?l ik niet eens zien. Maar het origineel is gewoon prachtig, de eerste helft van de film is al spannend zonder dat je de haai ook maar gezien hebt.

 4. avatar
  sharkie

  heey bestaat er een jaws 5 en vinden jullie dangerous waters shark attack leuk. jaws 1 is egt kei vet met dat muziekje maakt het de film compleet af alleen was de haai wel wat nep een geweldige film

Laat een antwoord achter