Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Lucker

Lucker
1.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Dit is een recensie van de director’s cut.

Nadat deze film jaren lang een bijna mythische status heeft gehad onder de gore fans over de hele wereld is hij sinds een tijdje gewoon verkrijgbaar op DVD. De DVD bevat de director’s cut, de originele VHS versie en een featurette. Alles dus wat de Lucker fans ooit gewild hebben nadat de producer de negatieven heeft verbrand.

Over het plot kan ik erg kort zijn: de seriemoordenaar John Lucker wordt wakker in een ziekenhuis en ontdekt dat een van zijn vroegere slachtoffers zijn aanval heeft overleefd. Van de gedachte hieraan alleen al wordt Lucker gek en dus is het duidelijk: het meisje moet er alsnog aan geloven. Het begin van deze director’s cut vond ik zeer vermakelijk. De muziek en de hele sc?ne in het ziekenhuis beloofden een film vol met typische jaren ’80 sleaze. Helaas neemt de film al snel zichzelf veel te serieus en wat overblijft is een behoorlijk amateuristische film over necrofilie en een seriemoordenaar. Qua gore zou deze film heel sterk moeten zijn maar afgezien van de verkrachting van een vier weken oud lijk heb ik weinig echt schokkende dingen gezien.

De laatste achtervolging vond ik op gegeven moment zelfs vrij saai, en dat wil wat zeggen voor een film die nog geen 66 minuten duurt. Wel leuk was de rol van Nick van Suyt, die John Lucker speelt. Hij ziet er uit alsof hij geboren is voor deze rol en past precies in de grauwe wereld van de VHS. Ik ben dan eigenlijk ook blij dat men niet de moeite heeft genomen de film digitaal op te poetsen voor de DVD-release want ik denk dat de film beter werkt met deze korrelige en grijze VHS print. Geen echte aanrader dus, maar wel interessant voor wie nieuwsgierig is naar deze beruchte Belgische horrorfilm.

Met dank aan Filmfreaks distributie!

Over de auteur

avatar

7 reacties

 1. avatar
  Legioen

  Ik wel hoor! Moet daarna dan wel ff wat goeds kijken om niet met een kuthumeur rond te lopen.. want als ik ergens niet tegen kan is het wel een scene die heeel spannend bedoelt is, zoals een achtervolging, die echt een totale slaapverwekker is. Maar ik leen hem wel een keer, als je hem kunt missen;)

 2. avatar
  Legioen

  Lof voor het aandeel, maar een op zich slechte film hoeft wat mij betreft geen extra lof te ontvangen omdat ie toevallig uit een slecht ontwikkeld horrorland komt.. ik prijs ook geen schilders uit zimbabwe die heel slechte Gotiek-schilderijen maken;) Maar lof voor de poging? Tuurlijk.

 3. avatar
  Legioen

  Waarom? Iets is in mijn ogen niet goed te relatieveren. Een film kan niet goed zijn omdat ie uit belgi? komt en een laag budget heeft, dat is een leuk weetje, geen argument. Als het een amerikaanse film was geweest met een groot budget en hetzelfde eindresultaat was hetzelfde geweest was het dus een slechte film? Mensen relativeren te veel, als ik (met mijn conditieloze lijf) een marathon ren in 7 uur zegt echt NIEMAND: ooh, wat goed, dat je met jou conditie toch hebt gelopen. Waarom zegt niemand dat? Omdat het geen prestatie is!

Laat een antwoord achter