Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Possession, The
3.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Een jong meisje koopt op een “garage sale” een houten kistje. Als het meisje zich vreemd gaat gedragen denken de ouders in eerste instantie dat het komt door hun scheiding. De vader krijgt echter als snel het vermoeden dat er toch iets anders aan de hand is…

Om maar met de deur in huis te vallen, ook The Possession kan niet tippen aan de ene oude, haast onbekende film getiteld The Exorcist. Je ontkomt er nu eenmaal niet aan om een film over bezetenheid te vergelijken met de klassieker van William Friedkind.

De film begint behoorlijk veelbelovend, maar kan uiteindelijk die belofte niet helemaal inlossen. Het is wel duidelijk dat er op het gebied van gore ingehouden werd om een zo grote mogelijke groep te kunnen bereiken (PG-13 in de V.S.). Neemt niet weg dat er toch enkele aardige scenes en schrikmomenten in de film zitten. In eerste insantie neemt regisseur Orne Bornedal zich de tijd om het verhaal op te zetten (net als in Bornedals Nightwatch) waarna hij plotseling tegen het einde aan flink op het gaspedaal duwt waardoro hij bijna uit de bocht vliegt. Ook is in het laatste gedeelte het CGI werk niet van de goede kwaliteit die we eerder in de film hebben gezien, maar dat probeert men te maskeren door gebruik van licht en schaduw effecten. De muziek is wel af en toe erg aanwezig,met name het pianoriedeltje dat vaak herhaald wordt.

Het acteerwerk van de jonge Natasha Calis is overtuigend genoeg om ons te laten geloven dat er iets aan de hand is met haar. Het ene moment is zee en lief kleine meisje, om op een ander moment te veranderen in een gewelddadige feeks (scene in de klas) . En ook Jeffrey Dean Morgan weet te overtuigen als bezorgde vader die men niet geloofd. Zanger Matisyahu heeft als Tzadok denk ik toch wel de leukste rol te pakken.

Ondanks dat er een aantal gebeurtenissen te toevallig zijn en we het verhaal eigenlijk wel een beetje kennen is The Possession toch een van de betere “exorcisme” films van de afgelopen jaren. Maar dat zegt niet zo heel veel met recente misbaksels zoals The Devil Inside en The Rite.

Over de auteur

avatar

5 reacties

  1. avatar
    ambibambi

    vond het een best goede film, ik vond het mooi dat alles als het ware terugkwam. er gebeurde iets engs, beeld werd zwart, muziekje kwam en er werd ingezoomd op een gebouw. Ik vond de film leuk in elkaar gezet, alleen niet echt eng.rnik zou deze film een 7,5 geven….

Laat een antwoord achter