Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Saw 2

Saw 2
4.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

(Het jaartal kan verkeerd zijn, aangezien de film nog niet officieel was verschenen tijdens het typen van deze review)

Saw 2 gaat verder waar Saw ophield, de beruchte Jigsaw killer is nog steeds niet in de kraag gevat, en kan dus ongestoord verder gaan met zijn duistere, en lugubere praktijken.

Er komt echter een draai in het verhaal wanneer een slachtoffer, en tevens goede vriend van detective Eric Matthews op een plaats delict wordt gevonden. Eric zit meteen tot over z?n oren in de zaak, en komt door een vage aanwijzing achter de schuilplaats van onze grote vriend Jigsaw. Het duurt dan ook niet lang voor een dozijn SWAT-soldaten hun wapens op John (Jigsaw) richten, en het lijkt allemaal eindelijk opgelost te zijn.
Uiteraard (en compleet in de stijl van Saw) heeft de stervende Jigsaw een troefje achter de hand?

John heeft namelijk een aantal jongelui in een huis opgesloten, om wederom een ziek spelletje met hen te spelen. Uiteraard is het aan Eric deze zaak op te lossen, voor de tijd om is. De ironie achter dit alles is dat Eric?s zoon, Daniel, zich ook tussen de ongelukkigen bevind.
Het wordt voor Eric een race tegen de klok om zowel zijn zoon als de andere personen van een wrede ondergang te redden.
Als Eric dan te horen krijgt dat vriend Jigsaw ook een spel met hem wil spelen, heeft hij twee keuzes; hij gaat op eigen houtje op zoek naar het desbetreffende huis, of luistert naar wat Jigsaw hem heeft te zeggen, waardoor hij zijn zoon levend terug zal zien?

Persoonlijk heb ik niets tegen vervolgfilms, het enige dat me dan ook dwarszat toen ik te horen kreeg dat er een tweede Saw film kwam, was de vraag of het niveau van deel 1 wederom behaald kon worden. Naar mijn eigen mening is dat in deel 2 niet overal gelukt, wat (gelukkig) wel gelukt is, zijn de zieke vallen van Jigsaw, en ondanks dat ik het einde al wist voor het kijken van de film, werd ik toch overdonderd door het plot achter alles wat in Saw 2 gebeurd. Zoals gewoonlijk is deze seqeul bloederiger, en zit er meer actie in dan in deel 1, verder is het acteerwerk wat lager, maar dat alles kan het briljante plot niet bederven. Voor de personen die deel 1 goed, of geweldig vonden is dit zeker een aanrader.

Over de auteur

avatar

44 reacties

 1. avatar
  Danika

  ik vond dit een erug goede film. goed verhaal, lekker veel aktie en ook nog eens meer dan genoeg bloed. echt een aanrader, wat mij betreft. veel zieke spelletjes weer maar het verhaal achter jigsaw vond ik toch een tikkeltje droevig

 2. avatar
  wessels

  Vrijdag pas Saw 2 gezien, een beetje laat als echte horror fan, maar toch. Ik vond dit tweede deel een zeer geslaagd vervolg. Echter vond ik ??n een stuk beter. vooral het plot van het eerste deel was orgineler en beter bedacht. Het plot van 2 vond ik zelf een beetje zwak. en misschien wel te ver gezocht. Wel moet ik zeggen dat dit deel veel spannnende momenten had.

 3. avatar
  richard

  Saw1 was gewoon orgineel in zijn soort en dat maakt hem ook gelijk de beste in zijn serie zoals zoveel (horror) films waarvan meerdere delen uitkomen! maar saw2 is zeker een goeie film! en ja jigsaw is dood! met john sterft jigsaw in mijn ogen! zonder robert englund ook geen freddy…. toch?

 4. avatar
  richard

  nou dit is bijzonder fraai mensen! sommige peeps willen ff een review van een film lezen om te weten of het wat is en de comments lezen en jullie vertellen dan gelijk maar even wie de fucking moordenaar is? leuk voor de mensen die hem nog niet hadden gezien! nou mensen bij deze na het lezen van deze review hoef je die film dus niet meer te zien!

 5. avatar
  sharkie

  een stukje op die site heb ik vertaald:De figuurzaag is verdwenen. Met zijn nieuwe leerling Amanda (Shawnee Smith), heeft de marionet-meester achter de wrede, ingewikkelde spelen die een communautaire en in de war gebrachte politie angst aan hebben gejaagd nogmaals vangt en verdween ontweken. Terwijl de stadsdetectives door elkaar gooien om van hem de plaats te bepalen, staat de Arts Lynn Denlon (Bahar Soomekh) onbewust op het punt dat zij het recentste pand op zijn wreed schaakbord is te worden. ??n nacht, na het be?indigen van een verschuiving bij het haar ziekenhuis, Lynn wordt ontvoerd en genomen aan een verlaten pakhuis waar zij Figuurzaag ontmoet (Klok Tobin), bedridden en op de rand van dood. Zij wordt verteld dat zij de gek voor moet levend houden zolang het Jeff (Angus Macfayden), een andere van zijn slachtoffers, neemt om een spel van van hem te voltooien. Rennend tegen de tikkende klok van de eigen hartslag van de Figuurzaag, strijd Lynn en Jeff om het door onbewust elk van hun wrede tests te maken, dat hij een veel groter plan voor beiden… heeft

 6. avatar
  levi1957

  Jigsaw is niet dood in 1 wel en in 2 ook maar in 3 gaat tie echt goed want in saw 4 (ja die komt ook nog mensen!) gaat die voor het eggie dood

 7. avatar
  richard

  in deel3 snijdt die kerel jigsaw’s keel door met een cirkelzaag! en zijn hartmonitor gaf toch echt aan dat zijn hartslag gestopt was! i think it’s save to say he’s dead allright!! in deel4 zal die vermoedelijk terug komen maar dan meer als flasback!!!

 8. avatar
  Luthron

  Klopt, en James Wan en Leigh Whannel werken ook weer mee aan Saw IV, ondanks hun eerdere uitspraak dat het tegendeel bewees… En nu maar hopen dat dit ook echt het definitieve deel is…

 9. avatar
  Luthron

  [SPOILER!!!SPOILER!!!] Dat zou ik wel een heel slecht vervolg vinden. Als Tobin Bell/ Shawnee Smith in Saw 4 weer terugkeren (m.u.v. flashbacks), dan haak ik af… Dan lijkt het net alsof zij onsterfelijk zijn… Beiden zijn dood, dat moet gewoon…

 10. avatar
  richard

  ik zelf zou teleurgesteld zijn als John ‘Jigsaw’ Kramer er niet in zou spelen! maar sinds Tobin Bell heeft getekend voor weer een nieuw deel sluit ik die mogelijkheid uit…

Laat een antwoord achter