Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Scream 4
4.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Net als iedereen denkt dat het weer veilig is … keert de beruchte Ghostface killer terug! Het landelijke Woodsboro, waar de grootste horrortrilogie van het vorige decennium zich afspeelde, wordt opnieuw opgeschrikt door één van de bekendste moordenaars aller tijden. Het gaat mis op het moment dat Sidney Prescott (Neve Campbell) na jaren eindelijk terug durft naar het stadje, als laatste stop van de promotietour van haar zelfhulpboek. Ze ontmoet veel oude bekenden, maar komt ook weer oog in oog te staan met de gemaskerde killer. Alle angst is in één klap terug…

Ik heb erg lang gewacht om deze film te zien, en na 11 jaar was hij er dan!. De intro is meteen al erg memorabel, en het geval van uitmelkerij van bepaalde genrefilms “sequels” (met name de 7 Saw films) worden al meteen onder de loep genomen. De jonge cast maakt de film veel vlotter, en de acteurs passen prima thuis in een nieuwe Scream film. De film gaat ook erg goed met de tijd mee, zo heb je nu de Ghostface-app waarmee je door middel van je Android of Smartphone de stem van Ghostface kunt nadoen. Echt een briljante vondst van Wes Craven!.

De moorden zijn bruter, bloederiger, en geweldadiger dan de vorige films. Het is weliswaar geen gorefeest, maar het bloed vloeit toch rijkelijk genoeg. Veel van de moorden zijn ook erg memorabel, en de nodige cliche’s van horrorfilms worden hilarisch onder de hak genomen. Het acteerwerk was velen malen beter dan de vorige Scream 2 en 3, en de personages worden ook veel beter uitgewerkt zoals in het origineel. Deze film kan het beste gezien worden als een modernere versie van deel 1, want dit deel heeft veel overeenkomsten met het origineel. Maar de film weet toch ook prima als sequel te overtuigen.

De 3 hoofdrolspelers zijn zoals altijd weer erg goed, met name Gale Weathers die nog steeds een prima bitch kan spelen. Ook Dewey is met de tijd meegegaan, ware hij in de eerste 3 delen een beetje een sukkel was. Is hij in dit deel opeens veel serieuzer. De ontknoping over wie de moordernaar is, zal niet iedereen zien aankomen. En ikzelf was een beetje onaangenaam verrast, maar verassend is het wel.

Dus kortom deze Scream 4 is een prima opvolger, en kan zelfs gezien worden als een nieuwere Scream 1. Veel bloed, veel humor. En fascinerende personages.

Over de auteur

avatar

7 reacties

 1. avatar
  count_orlok

  Leuke review! Ik heb je kopje dat er spoilers in zitten weggehaald, want dat is niet het geval. Onder spoilers versta ik onthullingen over wie de moordenaar is, wie er doodgaan, dat soort dingen. Iets inhoudelijks over de film zeggen is niet gelijk een spoiler. Maar goed dat je er op let!

 2. avatar
  BrideOfFrankenstein

  Goede review TheMad17! Alleen vind het heel jammer dat de film maar weinig publiek aantrekt.. en snap eigenlijk ook niet waarom durf echt wel te zeggen dat het een van de weinige goede horror film is die de laatste tijd uitkomt…

 3. avatar
  shihuandgi

  vond hem best tegenvallen,maar gelukkig maakte hayden panettiere het meer dan goed voor mij, al mijn lievelingsvrouwen in 1 film, sookie, neve cambell en hayden 😀 en rnOPGEPAST KLEINE SPOILER: * het einde hadden ze beter gestopt voor het ziekenhuis vind ik, nieuwe generatie*

 4. avatar
  The Mad17

  Hayden Panettiere is inderdaad het leukste personages van Scream 4. En ik ben nog steeds van mening dat de ontknoping beter had gekund.

 5. avatar
  zack

  hihi peeping tom wordt erin vermeld 😀 Is dit niet zo’n Hollywood geheim geweest wie er eigenlijk acteerde als ”the man behind the mask” dus dat ze nooit de acteur hebben bekendgemaakt ? :p

Laat een antwoord achter