Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Scream
4.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

In het plaatsje Santa Rosa wordt Casey Becker(Drew Barrymore) op gruwlijke wijze vermoord.
Niet lang daarna wordt Sidney(Neve Campbell) aangevallen, maar ze weet het te overleven.
Sidney is doodsbang en journaliste Gale Weathers(Courteney Cox) die haar constant lastigvalt met lastige vragen maakt het niet makkelijker.
Aan haar vrienden heeft Sidney weinig en politieman Dewey(David Arquette) wordt van het onderzoek afgehouden door Gale Weathers charmes.
Sidney is de enige die de moordenaar kan stoppen, maar
weet Sid wel genoeg van horrorfilms af?

Wes Craven die ooit A nightmare on elm street regiseerde blies het slasher genre op een frisse en
vernieuwende manier opnieuw leven in met Scream.
Scream heeft een matig verhaal dat al gauw niet meer
uitmaakt omdat de acteerprestaties goed en noemswaardig zij, vooral Neve Campbell wist me te verassen in haar rol als bedreigde tiener, de film weet genoeg goeie schrik scene’s neer te zetten en de serieuzere scene’s worden afgewisseld met een beperkte maar treffende dosis humor.
De nieuwe en verfrissende slasher stijl was voor die tijd
heel leuk, helaas werdt Scream ook het begin van de zogenaamde Scream generatie, slappe aftreksels als Urban Legends en I know what you did last summer probeerden mee te liften op het succes van Scream.
En dan heb ik het nog niet eens gehad over de schandalig slechte vervolgen die Scream kreeg …
Genoeg daarover, Scream is een lekkere slasher die zeker de moeite waard is om te kijken en hij verdient zeker een plekje tussen je collectie.
Wes Craven flikt het trucje weer, ooit maakte hij de all time classic A Nighmare on elm street en nu zet hij weer
het horror genre op de kaart met Scream.
Ik ben benieuwd wat Craven in de toekomst nog voor de horrorwereld gaat betekenen.

Over de auteur

avatar

82 reacties

 1. avatar
  Juicecow

  Psycho: juist de ervaren horrorfans kunnen erg genieten van Scream, want de film zit helemaal vol met verwijzingen naar horror klassiekers. Een feest van herkenning voor de liefhebber. Verder niet extreem eng, maar wel leuk.

 2. avatar
  Evil B.

  ‘Scream’ is ??n van mijn persoonlijke favorieten. Prachtig. Alleen de superspannende opening al… Van de vervolgen kan 2 er net mee door, maar 3 was een redelijke afsluiter, met blijvende bijzondere betekenis, omdat de film toen ik hem zag, werd ingeleid met een interview van Craven, die persoonlijk aanwezig was. Onvergetelijk! Ik heb hem nog op video staan, want ik had een camera bij me.

 3. avatar
  Horror_Wizard

  Alleen de openingsscene waarin Drew aan de tand wordt gevoeld wat betreft haar kennis over horror is goed! De rest is niet echt van hoog niveau. Inderdaad wel een degelijke slasher en leuk om kennis te maken met het genre!

 4. avatar
  Evil B.

  Wes Craven is opnieuw aan het smanewerken met de schrijver van ‘Scream’, Kevin Williams, voor de weerwolffilm ‘Cursed’, met Christina Ricci. Hopelijk wordt het net zo’n memorabele film als ‘Scream’. We wachten geduldig af. 🙂

 5. avatar
  psycho

  toch nog even over die schandalig slechte vervolgen: deel 2 viel wel mee maar deel 3 was slecht en nu komt er ook al een deel 4, zou die het waard zijn om te bekijken?

 6. avatar
  meroth

  Schandalig hoe ze de film verknipt hebben om er een comerci?le rotzooi van te maken. Ik heb enkele van de deleted scenes gezien en het was dus degelijk de bedoeling er een oldfashion slasher van te maken. Echt jammer die lui in de states.

 7. avatar
  Evil B.

  Ja, vind ik ook. Maar in een interview met Craven las ik dat de cuts voornamelijk van gezichtsuitdrukkingen waren die te ‘intens’ werden bevonden. En vandaag de dag komt een film als ‘Passion of Christ’ gewoon onversneden in de bioscoop. Zeer schandalig inderdaad.

 8. avatar
  Floris

  Mijn eerste 16+ film, wat vond ik die toen vreselijk eng. Maar nu is hij ironisch, maar dat is ook leuk op zijn tijd… 😛

 9. avatar
  stevie

  hahaha Het is ook mijn eerste horror film en ik vond hem toen ook eng maar nu vind ik het saaie en ben ik alle dvds van nigthmare on elm street aan het spraren maar Scream is wel grappig maar ik heb deel 2 niet op dvd gekocht ik vond 1 ook niet de moete waard om op dvd te kopen maar ik kreeg hem gratis bij een digitale camera

 10. avatar
  stevie

  Ik vind het ook zo dat deze film leuk is om de horror wereld mee in te komen maar als ik hem nu kijk vind ik hem saaie eigenlijk vind ik het geen horror film meer maar gewoon een spannende thriller maar als je hem meerdere keren kijk is hij niet meer spannend maar ik ga niet deel 2 kijken dat vind ik de moeite niet waard daar vind ik deel een te saaie voor en deel 1 schijnt het beste te zijn van de serie films

 11. avatar
  psycho

  ik vind wel dat er belachelijk veel mensen blijven leven. sidney, die journalist, die agent dewey en die vader. meestal blijft er bij een horrorfilm maar 1 of 2 leven.

 12. avatar
  Horrorprincess

  ‘k ben nog jong, en ‘k heb dus nog niet veel horrorfilms gezien, maar ‘k vind ze gewoon fantastisch, echt mijn genre. Scream was de eerste horrorfilm die ik zag, ‘k vind hem dus ook ongeloofelijk!! De vervolgen vind ik ook niet slecht, ook al vind ik het 1ste deel het best.. Kan iemand mij misschien zeggen welke horrorfilm ze echt de moeite waard vinden? kan ik weer eens een avondje lekker beven =D

 13. avatar
  Juicecow

  The Texas Chain Saw Massacre (het origineel uit 1974) kan je niet vroeg genoeg gezien hebben, ik zou zeggen ren naar de videotheek. Maar dit is meer iets voor in de algmene shoutbox.

 14. avatar
  pinhead

  goede horrorfils zijn :HELLRAISER, HELLBOUND:HELLRAISER!!, THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE,A NIGHTMARE ON ELM STREET 1,3 en 7,HALLOWEEN, THE THING, FRIDAY THE !3TH, THE EXORCIST, duz horrorprincess veel kijkplezier!!AMEN

 15. avatar
  STASKO

  Ik vind dit wel een beetje een horrorfilm ant de schrikmomenten zijn nog altijd beter dan in friday the 13 en nog een paar van nightmare on elmstreet, waarom? Omdat je niet schrikt in die films

 16. avatar
  lolz

  NAJA SEG WAT RAAR!!! IK HEP 2 REVIEWS GEMAAKT EN TOG STAAN ZE ER NEIJT IN TERWIJL ER NIX RAARS OFZOW INSTAAT WAAROM HEP IK DAT SOORT DINGEN ALTIJD??? WIEJ KABN ME VERTELLEN WAAROM DIEJ ER NIEJT INSTAAN!!???

 17. avatar
  HorrorFreak

  Ja, I Know What… was ok?, maar zeker niet beter als Scream vind ik, alleen ik doelde meer op het vervolg, I Still Know What.., want die film is bagger, maar verder kwamen door deze film ook weer vervolgen op Halloween, H20 en Child’s Play, Bride of Chucky, en die waren ook weer leuk

 18. avatar
  halloween

  de films die jij zo net geschreven hebt zijn toch maar flauw. scream is voor mensen die horror niet gewoon zijn en toch (horror) willen kijken. en dat geld ook voor halloween h20, child’s play 4, en 5 en wrong turn.

 19. avatar
  Luthron

  Scream is door America als een horror betiteld, maar het is alom bekend dat Amerika een Mietjes land is, kijk voor de gein eens op de extra’s op de disc van Final Destination 2, daar wordt een test gedaan over hoe een gemiddelde Amerikaan reageerd op een “moord”scene in FD2

 20. avatar
  halloween

  michael myers is een ontsterfelijke psygopaat met een heel groot mes. in scream is het alleen maar een onbekende gestoorde maniac met een klein knipmesje die na een schot dood kan zijn.

 21. avatar
  Horror_Master

  lol, bij braindead was het juist de bedoeling om een grappige film te maken, en de gore is niet eens goor…eerder lachwekkend, scream heeft daarentegen veel meer horroreffecten zoals fatsoenlijke moorden, achtervolgingen en een normale moordenaar. het is realistisch en dat maakt het eng

 22. avatar
  Luthron

  Ja, maar dat is het hem nou juist. Scream is geen horror (tenzij je het ‘highschool horror’ noemt)… Hij is idd wel minder grappig dan Braindead, maar daarmee is alles gezegd…

 23. avatar
  sawfan

  Ik vond scream een spannende triller. Natuurlijk is het ook horror maar de spanning en de schrik momenten zijn verrasend goed! De moordenaar ziet er cool uit en de moorden zijn wel grappig. Erg goede film van Wes Craven! Zoals ik al zij bij SAW III : Applaus voor de makers van deze geslaagde film.

 24. avatar
  horror beeg killer

  Ik vind deze nu wel nog leuk maar minder indrukwekkend b.v. toen ik 9 was keek ik voor het eerst The Exorcist en vond het een een enge film en tegenwoordig niet eens meer spannend maar wel leuk…;) (en het is natuurlijk mijn mening h?)

Laat een antwoord achter