Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Strangeland
4.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Een zeer bijzondere film met op alle fronten onderdelen. De film is spannend van begin tot einde, wordt ondanks het ontbreken van bekende namen, zeer goed geacteerd en heeft een boeiend verhaal. Vooral voor de liefhebbers van sm achtige horror komen hier aan hun trekken. Wat ik ook aan een film belangrijk vind, is het feit dat de kijker een mening gaat vormen, oftewel emotonieel betrokken raakt bij de film. Bij Strangeland is dit heel duidelijk het geval. Je wordt boos en zou je graag gaan bemoeien maar dat gaat niet, het is maar een film….

Het verhaal gaat over twee pubermeisjes die graag chatten. Natuurlijk gaan ze in op de verkeerde verzoeken van een onbekende man, captain Howdy genoemd. Hij nodigt de meisjes uit voor een feest en de meisjes doen dat ook. (Op dat moment begin je als kijker al te roepen: ” Niet gaan!!) Lekker ontzettend stom natuurlijk, maar dat is vaak de oorzaak van de ellende in elke horror. Toevallig is een van de meisjes de dochter van een ervaren politieman (dus zij zou helemaal beter moeten weten…) en hij gaat alles na, ook de computer. dan vinden ze het lijk van het andere meisje (die geen vader bij de politie heeft) in de achterbak van een auto. Haar mond is dichtgenaaid en haar ogen staat wijdopen van de schrik. De jacht begint. Ondertussen mag de kijker meedoen met het spelletje van Captain Howdy: Hij marteld pubers met allerlei vergaande rituelen en sm praktijken. Ze hangen bv aan vleeshaken aan het plafond, hun monden zijn dichtgenaaid en hij doet er allemaal vreemde dingen mee, onder het motto dat ze er beter van worden. Een soort extreme wereldverbeteraar dus. Dat hij het meent zie je, want zelf heeft hij de enorme piercings en scarifications. Als de dader door pa-politieman wordt gevonden, is het allemaal te snel gegaan. Korte film denk je dan. Maar het verhaal gaat verder… De sterk psychotisch gefrustreerde dochter verteld de gruwelijkheden en je ziet hoe de familie zich staande houdt in deze barre tijden. Captain Howdy zit in een TBS kliniek alwaar hij goed verpleegd wordt. Hij wordt zelfs gelovig. Na enkele jaren gedraagt de psychopaat zich zelfs zo voorbeeldig dat hij vrijgelaten wordt! (Je zit op het puntje van je stoel van verontwaarding…) De bevolking is er natuurlijk niet blij mee en er onstaat een hetse. De zachtmoedige en van geen kwaadbewuste hoofdpersoon (ontdaan van alle piercings en tribels) snapt niet waarom iedereen zo vijandig doet, hij is toch de goedheid zelve! Net als de film weer wat dreigt in te slapen, slaan de stoppen door en veranderd de brave man wederom in zijn alterego Captain Howdy en natuurlijk neemt hij wraak op de dochter van de politieman. Het spel begint opnieuw…

Over de auteur

avatar

26 reacties

 1. avatar
  A-J

  Heb de fims ook gezien en vond het ook een erg goede film…een echte aanrader voor mensen die de gevaren van bijv. chatten niet begrijpen

 2. avatar
  Annies

  De hele film suckt, ik vond “The pain and suffering-gehalte” vrij laag, waardoor deze film meer een thriller werd ipv horror.

 3. avatar
  anoniem

  ik heb deze film 2 jaar geleden gezien en gister weer en ik vond m nog steeds eng ahahaha ik was soms gewoon echt megaa bang..:P!! maarjaa het is echt een aanraden vind ik!!

 4. avatar
  Mischa

  Gave film, zeker als je van piercings houdt en dat hele wereldje. Het verhaal is spannend, Twisted Sister frontman Dee Snider doet het goed als Capt. Howdy en zet een geweldige rol neer. Deze moet je zien!

 5. avatar
  devanity

  strangeland is mijn lievelings film, ik ben zelf van plan om zoveel piercings te nemen dat ik mn mond dicht kan naaien, capt, howdy is geil, jammer dat de film (bijna) nergens te huur is:(

 6. avatar
  Edie Wojciechowski

  Mwoah, snap niet wat iedereen hier zo geweldig aan vind.. Je krijgt weinig gore tezien, beetje flauwe film vond ik. Wel leuke ‘Robert Englund (Freddy Kruger)’ rol erin, en Dee Snider himself natuurlijk.. Het verhaal is magertjes, en die 2de keer dat het ‘spel’ opnieuw begint bied weinig nieuws. Leuk voor een avondje, meer niet..

 7. avatar
  Edie Wojciechowski

  Owja, de rechten voor het vervolg zijn getekent, en zijn serieus bezig eraan nu. Weet niet of Dee Snider het gaat schrijven/produceren wederom, wel speelt Snider wederom als Capt. Howdy. Ben benieuwd.. Dit verhaal moet toch wel veel bieden, wilt het iets nieuws worden..

 8. avatar
  heeeere's johnny!!

  ik kijk naar films om er daarna een eigen mening over te hebben en ik vind het een goeie film , maar nu niet om er stijl van achterover te slaan.

 9. avatar
  pinheadjr

  ik heb um nog neit gezien maar prober um wl4 al 2 jaar te vinde maar kan um nergens vinde iemand die et weet???? want ik ben zelf ene peircing fan dus ja mij lijkt die egt presies mijn ding maar iemand die dus weet hoe ik er aan kan komen ?

 10. avatar
  Wanda

  Hele leuke film voor een avondje als je toch niks te doen hebtrnEcht helemaal ‘geweldig’ is ie nietrnIk heb ‘m wel, omdat ik van de band Twisted Sister houd en Dee Snider waardeer. Ik ben wel ook benieuwd naar deel 2.

Laat een antwoord achter