Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Tales of terror (1962)

Tales of terror (1962)
3.5Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Tales of terror, zoals de naam al zegt, is een verzameling van 3 korte griezelfilms. De drie verhalen zijn afkomstig van schrijver Edgar Allen Poe.
In het eerste verhaal, ‘Morella’, komt een dochter haar vader opzoeken nadat ze hem jaren niet gezien heeft. In het huis waar hij woont bevind zich tevens een geest die op wraak is belust.
In ‘the black cat’ komt een man die katten haar erachter dat zijn vrouw hem bedriegt met een vriend. Hij verzint een plan om haar en hem te straffen.
‘The strange case of M Valdemar’ gaat over een man die sterft terwijl hij onder invloed is van een hypnotiseur. Zijn geest blijft gevangen en de hypnotiseur gebruikt dit om de vrouw van de man af te persen.

De verhalen zijn wisselend in kwaliteit maar de sfeer is in bijna alle films hetzelfde. De belangrijkste rollen worden gespeeld door Vincent Price. (Mijn persoonlijke favoriet qua acteurs.) Rathbone en Lorre zetten ook goede rollen naar maar de andere personages zijn vaak te dik aangezet. bovendien viel het me op dat in bijvoorbeeld ‘Morella’ dezelfde Special Effects werden gebruikt als in een andere film van Corman gebaseerd op Poe, namelijk ‘The house of Usher.’

Aan de kwaliteit van de verhalen ligt het niet maar meer aan de uitvoering ervan. Ondanks alles blijft Vincent Price prima spelen. Misschien is dit niet zijn beste werk maar het toont toch wel hoe veelzijdig hij kan zijn.

Over de auteur

avatar

Laat een antwoord achter