Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Tesis

Tesis
4.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Alejandro Amenabar is de regisseur van “the others” met Nicole Kidman. Met deze eerste film die hij regiseerde wist hij meteen enkele prijzen binnen te halen. Tesis is een zeer spannende film, die het niet moet hebben van de bloederige beelden, maar eerder van de suggestie. De spanningseffecten worden vooral gecreerd door de lugubere locaties en de afwezigheid van heldere beelden met alleen maar geluidseffecten.

Een jonge studente wil voor haar thesis enkele gruwelijke tv-beelden analyseren. Vervolgens raakt ze in een net verstrikt, waar nooit echt duidelijk wordt wie de moordenaar is. Steeds wordt bij de kijker het idee geschept dat men de dader eindelijk kent, maar steeds wordt een andere wending gegeven.

Dit is volgens mij de enige film, buiten “mute witness” die de snuffmovie op een spannende manier weet te implementeren in het verhaal.
Enkele memorabele scenes moet je alvast zeker onthouden: De walkman met de kreten van het slachtoffer, de scene met de lucifers en het einde van de film die verwijst dat wij eigenlijk allemaal een beetje kicken op geweld en gruwelijke sc?nes.

Niet meteen echte horror, maar wel zeker een aanrader!

Over de auteur

avatar

7 reacties

 1. avatar
  BvZ

  8MM probeerde iets soortgelijks maar Tesis is een stuk beter. Leuk die stereotype horrorfreak die erin mee speelt…:) De moeder van alle snuff movie films is natuurlijk het invloedrijke en misschien wel visionaire PEEPING TOM (1960).

 2. avatar
  dead.circuit

  goed dat je ‘Mute Witness’ noemt, want dat is ook een erg goede film. En deze natuurlijk, kan hem wel wekelijks kijken, geweldig. Probeer ook eens ‘Los Sin Nombre’, ook een Spaanse film (thriller/horror) van Jaume Balaguer? naar het boek van Ramsey Campbell.

 3. avatar
  Bo

  in de review staat dat dit de enige film (en mute witness, ook goed) is die de snuff film goed en spannend weet te implanteren. Daar ben ik het totaal niet mee eens, want 8mm met Nicolas cage is ook heeeel goed

Laat een antwoord achter