Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Troll 2
4.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

De slechtste film ooit mag natuurlijk niet ontbreken op horror.nl.

De familie Wait gaat op vakantie naar het plaatsje Nilbog. Hun zoontje Joshua merkt al snel op dat er vreemde dingen gebeuren in het plaatsje. Een groep trollen leeft in de omringende bossen en verschijnt aan de dorpsbewoners als boeren die hun voedsel aanbieden. Na het eten hiervan veranderen ze in een soort groente die de trollen kunnen eten..

Het gegeven dat mensen in planten moeten veranderen zodat ze als voer kunnen dienen voor de trollen, of eigenlijk goblins, slaat al nergens op. Maar de uitwerking is zo belachelijk dat deze film een absolute aanrader is. Of laat ik het zo zeggen, dit is DE aanrader onder de afraders.

Van acteren is geen sprake. Van acteerprestatie dus ook niet. Er is uberhaubt geen sprake van prestaties. Opdreunen van uit het hoofd geleerde teksten is de beste omschrijving. Van logische dialogen is ook geen sprake. Special effects zitten er ook al niet in en wat er in zit is verre van special.

Make-up moest ook nog uitgevonden worden. De maskers van de trollen lijken voornamelijk op papier mache en ze zijn bewegingsloos. En de heks, die oud moet lijken door het haar grijs te verven is overduidelijk een vrouw van hooguit 30.

Meest briljante scene is als een troll in het bos een speer naar iemand gooit die een paar met bij hem vandaan staat. Het volgende shot laat een speer zien die door een open ruimte meters ver door de lucht vliegt. Om vervolgens in de borst van dit persoon te belanden die, inderdaad slecht een paar meter van de troll vandaan staat. Geweldig.

Scenes zijn ook nog eens volstrekt onlogisch en wat er plaatsvindt is louter om het flinterdunne verhaaltje op gang te houden. En dan het plot. Oh mijn hemel, daar ga ik niet eens over beginnen.

Dit alles is zo amateuristisch en goedkoop dat de hele film een ware belevenis is. Wil je echt eens iets zien dat gewoon niet op dvd had mogen verschijnen. Dat ook helemaal niet gemaakt had mogen worden. Dit is hem. Koester deze film. Je kan hem steeds weer zien want elke keer ontdek je weer iets dat zo ongelofelijk niet klopt en fout is dat het een belevenis blijft.

Dit overigens in tegenstelling tot Troll 1. Dat is gewoon een mislukte film. Die duidelijk in de jaren na Poltergeist, Gritters en Gremlins gemaakt is. Troll 1 is ook best een acceptabel gemaakte film. Maar dan Troll 2. Die is aan alle kanten zo verkeerd dat de amusements waarde de lucht in schiet.

Daarom geef ik hem een 8.

Maar objectief beoordeeld is het een 1!

Over de auteur

avatar

4 reacties

  1. avatar
    Sephiroth1977

    Dit deel was echt rukker dan ruk 😐 echt overacting en de make up effects waren om te janken en wat HK Senator al zei de maskers lijken echt van papier mache,Heb meer blauw gelegen van t lachen om deze film dan dat ik t eng vond

Laat een antwoord achter