Registreren
We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Wrong Turn 5
2.0Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)

Een aantal college vrienden ontvluchten de grote stad om in een klein stadje in West Virginia het Mountain Man Festival te gaan vieren.
Het belooft een mooie tijd te worden met seks, drugs en rock & roll, maar helaas rijden ze op de heenreis bijna iemand aan.
De situatie loopt een beetje uit de hand en de lokale politie besluit hen allemaal op te sluiten. Ze weten echter niet dat de man nog wat vrienden heeft die echt alles zullen doen om hem te bevrijden. Het zijn dan ook zomaar geen vrienden, het zijn gemuteerde hillbillies!

Negen jaar nadat de originele film op de markt verscheen zijn we inmiddels alweer bij het vijfde deel van de serie beland. Ik moet zeggen dat ik de eerste twee films uit de serie erg leuk vond. Het derde deel vond ik teleurstellend en over het vierde deel ben ik al helemaal niet te spreken. Toen ik hoorde van dit vijfde deel twijfelde ik toch heel erg of ik deze wel moest gaan kijken. Vooral toen ik vernam dat Declan O’Brien (Wrong Turn 3 en 4) weer aan het roer stond.

Ik weet niet precies waardoor ik toch besloot hem te gaan kijken. Misschien kwam het door de toevoeging van Doug “Pinhead” Bradley aan de verder onbekende cast of misschien omdat ik de trailer er toch zo slecht nog niet vond uitzien. Uiteindelijk denk ik dat het puur vanuit gewoonte was. Ik heb namelijk de gewoonte om horror saga’s af te kijken tot de laatste film, dus ik denk dat ik dat met Wrong Turn ook gewoon wilde doen.

Laat ik eerst maar eens beginnen over de locatie. De locatie is een typisch Amerikaans dorpje. Inmiddels één van de standaard locaties van horrorfilms, maar dat mag de pret niet drukken. Helaas leek het dorpje en diens omgeving vaak geen uitstraling te hebben. Ik zie graag in horrorfilms dat er een beetje een dreigende uitstraling uit de omgeving lijkt te komen. Dit was hier helaas niet het geval, maar ik moet zeggen dat ik ook twijfel of dit de bedoeling van de maker was. Het lijkt er namelijk op dat men zich hier helemaal niet mee bezig heeft gehouden.

De cast was zeker zo slecht nog niet. Doug Bradley zette de ‘enge oude man’ best goed neer en de rest van de cast deed het ook niet verkeerd. Allen onbekende namen en het acteerwerk is zeker van een hoog B-film gehalte, maar als ik deze cast vergelijk met die van het vorige deel, vind ik deze cast bijna Oscar waardig.
Het inmiddels wel bekende trio mutanten was wederom niet angstaanjagend, maar gelukkig ook niet tenenkrommend irritant. Grappig dat Declan O’Brien alleen maar stuntmannen gekozen had om deze rollen neer te zetten. Stuntman Borislav Iliev kreeg de eer om wederom Three Finger te spelen (speelde hij ook in Wrong Turn 3). George Karlukovski en Radoslav Parvanov mochten de andere twee wezens spelen. Een mening over het acteerwerk kan hier moeilijk gevormd worden, omdat ze niet veel meer dan wat grommen en brullen uitslaan en hier en daar wat om zich heen maaien. Ik kan alleen wel zeggen dat ze niet angstaanjagend overkwamen, maar gelukkig ook niet tenenkrommend irritant, zoals ik dat wel vond van de mutanten in deel 4.

Wat een film als deze nodig heeft is wat vermakelijke gore en dat is gelukkig dan ook aanwezig. Het is helaas wel wat goedkope CGI, maar gelukkig weet Declan O’Brien door de manier waarop hij het in beeld brengt wat te maskeren. De man lijkt dus toch van zijn eerdere fouten te leren en in die zin lijkt hij dus te groeien als filmmaker.

De film haalt de kwaliteit van de eerste twee films bij lange na nog niet, maar ik vind dit wel weer een stap in de goede richting ten opzichte van deel 4. Ik ben alleen wel van mening dat het na vijf delen wel mooi is geweest en dat ik hoop dat er nu geen vervolgen meer gemaakt gaan worden.

Over de auteur

avatar

Naam: Richard Leeftijd: 21 Woonplaats: Leeuwarden Lid sinds: 2006 Favoriete horrorfilms: Friday the 13th, omdat deze film mijn interesse in het genre gewekt heeft. Verder heb ik niet echt een voorkeur.

2 reacties

  1. avatar
    The Mad17

    Nog steeds niet gezien, en ik heb dezelfde gewoonte als MOD. Namelijk de behoefte om enige film of horror serie te blijven volgen ook al zijn de sequels nog zo erg…

Laat een antwoord achter